onsdag 23 september 2009

En dörr återupplivas...

Lite ont om tid till uppdateringar tydligen :-)

För ett par veckor sedan var hela huset fullt av släktingar som hjälpte till med huset igen. En hel del hanns med som vanligt men detta inlägg handlar om ett av de större projekten - att rädda balkongdörren. När vi köpte huset var den i bedrövligt skick. Ingen tätning på innerdörren och tätningslist på själva balkongdörren hade gjort att åratal av instängd fukt sakta men säkert börjat förstöra dörren. När den dessutom var målad med nån slags plastfärg på utsidan så såg den inte grann ut! Den hade spruckit på flera ställen och var på nåt ställe lagad med silikon! Därför påbörjades med hjälp av Helenes pappa ett räddningsarbete!



Insidan på den stackars dörren innan renovering...




Delar av den flagnande utsidan.



Dörren efter att Helenes pappa slipat, skrapat, lagat, pluggat etc. Skillnad som dag och natt!


Helene fixar nytt kitt till fönsterrutorna.


På utsidan har dörren fått ett lager vindpapp under den nya panelen som målats en strykning innan ditsättningen.

Ni kommer att få följa dörrens fortsatta "öde" fram tills att den är färdigmålad och uppsatt igen.

2 kommentarer:

  1. rappa på nu ;) jag vill se fönster också, samt veta hur många strykningar som krävdes osv... jani hade som kommentar på dagens inlägg. "vittu mikä duni" vilket fritt översätts med vilket jävla jobb. och jag måste säga att ni är otroligt duktiga och flitiga, beundrar att ni gör allt på rätt sätt!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att det gick att fixa dörren. Den är verkligen fin tycker jag. Vi har själv ett par dörrar som är i förmodligen lika dåligt skick som er var och när tid ges ska de oxå räddas. så länge står de torrt i källaren så inget mer händer med dem iallafall. Ska bli roligt att se hur färgsättningen blir på ert hus.//Sophie

    SvaraRadera