torsdag 8 april 2010

Njutningsfulla golv



Nu är båda golven färdigslipade och den hemska, osexiga 60-tals golvlacken är helt puts väck!! Lack som slits fläckvis blir otroligt fult. Där lacken är borta blir det gråaktigt av smuts och där lacken är kvar är det blankt och halt.

Nu är båda golven i matrum och vardagsrum oljade. Vi har använt oss av naturell golvolja från DURI (vi är återförsäljare av DURI i vår maskinuthyrningsfirma). Golven är himmelskt lena, sidenmatta och liksom varma att gå på. MYSIGT!

Jag var från början lite sugen på vitpigmenterat golv, men med tanke på hur mycket golvet kommer att slitas så skulle det med all säkerhet inte bli snyggt efter ett tag. Var även ett tag inne på att använda lut för att behålla grangolven ljusa men eftersom lut gör trä mjukare, kändes det som ett dåligt alternativ. De naturella golven blir en fin brytning mot allt det vita i rummen.

Naturella golv är ju även lättast att förbättringsbehandla. Man kan bland annat använda underhållsolja varje år för att hålla golven fräscha.

Tiden lär utvisa kvaliteten på golvbehandlingen:-) Bifogar även ett stort tack till min käre far som faktiskt gjort precis allt som har med golven att göra!

1 kommentar:

  1. Tänk om fler kunde se fördelarna med olja och nackdelarna med lack. Det är ju precis som du skriver med lackade golv och även om folk ser det innan de slipar om ett lackat golv lackar de ändå igen sen för att det är det enda som är bra...

    Vi har aldrig blivit så nöjda med ett golv som vårt ekparkettgolv som vi slipade och oljade i förra huset. Känslan att gå på det jämfört med att gå på det innan slipningen när det var lackat var så fantastisk. Och då har jag inte ens nämnt skillnaden i utseendet... ;-)

    Det blir så fint i era vardagsrum och matrum. Ska bli så roligt att se när ni har inrett klart!

    SvaraRadera