tisdag 10 augusti 2010

Beslut vs Övertalning

Vet inte vilket av det som stämmer in? Men tillslut är det bestämt att det blir rutigt linoleumgolv (forbo marmoleum) i sonens rum, dvs i gamla köket. Undergolvet känns helt enkelt FÖR mycket som just ett undergolv.

Det är mycket att tänka på innan beslut tas. Först fundera på rummets användning nu och sen. Om vi får fler barn kommer vi vuxna troligen att ha detta som sovrum så att det stora sovrummet kan delas av barnen. Om vi därefter bygger ut huset i vinkel bakåt i två plan, kommer detta rum delvis att bli genomgångsrum eller hall. Då kan vi plocka upp linoleumgolvet för att sedan fortsätta med det i nybyggda halldelen.

Därmed har vi skaffat oss ännu lite mer arbete i detta lilla rum eftersom alla golvsocklar måste tas bort utan att gå sönder, vilket inte är helt enkelt bakom element och annat. Gissar att vår multitool kommer att gå varm:-)
Vi måste även försöka jämna till golvet litegrann för linoleumplattorna måste ligga på ett plant golv. Vi måste även lägga in nån form av utslätande undergolv, ungefär likadant som masoniten vi just slitit ut:-) (Nästan tur att den luktade förfärligt illa, så att vi liksom inte hade gjort jobbet i onödan).

Några bilder har vi inte för just nu är det bara hjärnan som jobbar:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar