onsdag 10 november 2010

En ganska ful nödlösning

Förra året skröt vi ju om vår vackra, nyrenoverade balkongdörr. Tyvärr finns det inget beröm att ösa över innerdörren!
Vi får den inte att passa, trots att vi hyvlat och karvat lite varstans. Detta gör att vi inte fått dit några tätningslister, vilket kännts rätt surt! Balkongdörren har därmed till stor del fortsatt att vara igenimmad. Förra vintern lyckades vi tejpa igen eländet med målartejp så att det inte immade på glasrutorna. Däremot forsade det fortfarande in kalluft längs golvet, vilket gjorde den övre hallen till husets omysigaste rum (trots att det borde vara tvärt om).

I helgen föddes äntligen en idé som skulle kunna fungera! Det började med det lilla kattvindsfönstret som sitter där det tidigare varit ett kallskafferi i nuvarande barnrummet. Det fönstret har inga anslagslister/kanter som ett innanfönster kan passa emot och alltså heller ingenstans att sätta tätningslister. Detta måste vi fixa innan vi får dit det nytillverkade innanfönstret.

Alltså har balkongdörrens karm fått anslagslister där tätningslister kan sättas.






Det blev som synes, en provisorisk lösning (typ överbliven golvplanka som sågades och spikades dit). Men nu får vi i alla fall chans att se om det fungerar eller om vi kommer fortsätta svära över dörren:-) Det har liksom gått så långt att åtminstone en av oss funderat i samma banor som tidigare ägare, dvs att dörren måste bytas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar