söndag 12 december 2010

En helg till

Veckorna rusar iväg. Helgerna går ännu fortare. Martin kämpar på uppe i sonens rum. Jag (Helene) äter mest knäck och sover middag:-)

Det är mycket pill och småfix i rummet med alla lister som ska på plats. Golvlisterna fick kapas för att de skulle gå att ta bort eftersom de var ditsatta före det vattenburna värmesystemet installerades. Det blir alltså ganska mycket fusk och spackling för att få det att se okej ut när de ska sättas tillbaka.

Vi har lärt oss en hel del av just det här lilla sovrummet. "Misstag" som vi inte kommer göra i de rum som är kvar. Idén att sätta renoveringsgips så som vi gjort i det här rummet, var ju bra på själva idéstadiet. Men i verkligheten gjorde just gipset att allting bara tog ännu längre tid. Alla påsalningar av lister runt dörrar har tagit evinnerlig tid. Speciellt när ingenting är rakt utan man måste fixa kilsågade smala påsalningar för att sedan få dit dörrfoder. Vi äger liksom inte verktyg för finlir...

Nästa rum kommer att få renoveringstapet istället för gips. Det är ju tyvärr så att det sitter rätt mycket otrevlig lukt i just tapeterna och när man river bort tapeter från tretex blir det lite ojämnt. Då funkar renoveringtapet bra som underlag för de nya tapeterna.

1 kommentar:

  1. Skål för renoveringtapet säger vi då!!
    Tänk om man kunde slippa allt jobbigt pill som blir när man tar sig för något! Men ni kämpar på väldigt bra tycker jag!!!

    SvaraRadera