söndag 6 mars 2011

Mer om helgens framsteg

I helgen har det ju som tidigare framgått blivit ett nytt tak av spännpapp i sovrummet. Här kommer lite mer om hur det gick till.


Först sprayades pappen med vatten kvällen innan.


Plastomslag för att hålla kvar fukten.

Första våden på plats. Det underlättar mycket om man är 3 personer som jobbar! Än så länge ser ju pappen ganska bucklig och vågig ut...

Rivna spikremsor som fuktas innan spikning.

Alla våder uppe, spikremsor spikade, torremsa och klisterremsa på plats! Taket blev riktigt slätt och fint när det torkade och sträckte sig. Nu är det bara målning som saknas.


Såhär såg rummet ut innan helgen...


...och såhär ser det ut nu. Långt ifrån färdigt men en bra bit på väg med nytt tak och renoveringstapeter i halva rummet.


En bild på de tapeter vi bestämt oss för. Det syns inte på bilden men bakgrunden är smårutig, inte slät/enfärgad.

4 kommentarer:

  1. Täcker ni ett så fint trätak, varför inte vitlasera det istället?

    SvaraRadera
  2. Det snygga paneltaket är inte riktigt lika snyggt i närbild som på håll. Det har ju aldrig varit tänkt att det skulle synas så det är inget "snyggvirke" direkt. Gott om kvist, kvisthål och slarviga snickare som gjort djupa märken när de missat med hammaren. Men vi har såna tak framme ändå i flera rum. Men här ville vi åt det ursprungliga:-)

    SvaraRadera
  3. Och i just det här taket har snickarna varit duktiga och signerat med blyerts både namn och datum, så det finns bevarat under pappen nu precis som det var tänkt:-)

    SvaraRadera