tisdag 11 december 2012

Köksvision

Planerna för budgetrenoveringen av köket går vidare!

Efter att vi rivit ner alla tapeter i köket och fått fram den målade masoniten har vi funderat på vilken färg vi ska måla väggarna med. Just nu lutar det åt Allbäcks linoljefärg Linus i färgen Lindblomsgrön. Alla luckor och stommar behålls men målas om. Där blir det en snabbvariant med "vanlig" färg från Nordsjö. Bruten vit. Golvet har vi småfunderingar på att måla grått, men vi är osäkra på om det fäster tillräckligt bra. Det är nån slags parkett/laminat som ligger nu. Det finns ett lager träfanér under lacken, så det borde gå med lite slipning och målartvätt.

Diskbänken byts mot en hel diskbänk i rostfritt, som vi fyndat på Blocket. Resten av bänkskivan byts eller slipas och målas. Kaklet har vi plockat ner och det blir nytt, vitt, troligen med fasad kant.

Här nedan kommer ett litet fotomontage på hur det kan se ut före och efteråt. Den gröna färgen är så korrekt den kan bli. Resten är bara simulerat. Inte så noggrant gjort men det ger ju en försmak i alla fall.

Om ni tycker det ser rörigt ut i köket så har ni rätt! Fotot togs helt utan städning, direkt efter lunch hemma med sjuka barn :-)

Före.

 Efter?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar